Aktuellt

Mask- och teatercentrum/Commediagillet står i startgroparna inför att bege sig ut på turné i länet och landet så fort restriktionerna lägger sig. STOP väntar med spänning på kommande föreställningar.

Äntligen har vi fått den fantastiska möjligheten att samarbeta med både Åland och Finland genom att ta oss an dramatikern Ulf Nygrens nyskrivna dramakomedi De Våghalsiga.

Pjäsen utspelar sig på en brygga i skärgårdsmiljö där fem personer som inte känner varandra bjudits in av Måns Segelfors till en segeltur på hans båt med middag och vin i solnedgången. Men värden dyker inte upp och allt emedan väntan blir längre och uppstår situationer ingen riktigt kunnat ana från början.

Tanken är att föreställningen ska turnera på bryggscener och allra helst med båt om det blir som vi vill.

Nu är vi igång med projektet Vi äger!

Tillsammans med musikern Sebastian Mantel och Mia Törnblom skapar vi ett forum för självkänsla hos unga. Tre ledord: vad jag gjort som är bra, vilka vill jag tacka och vad vill jag förbättra. I ett kommande projekt skapar vi utifrån förutsättningar som landar hos gemene man. Vi ser det som en fram emot ett fantastiskt samarbete med flera aktörer.

Jobboj

Vårt fantastiska samarbete med arbetsförmedlingen och unga arbetslösa.

Hur gör man? Vad gör man? Vill man? Och varför? Vi är en peppande station för kommande innovatörer.

Vi arbetar utifrån en inneboende kraft hos alla och allas inriktning, inspiration, insikt och inlevelse.

Vad händer i Gunnars radios lokaler?

Länstidningen Södertälje 15 december

Vad händer i Gunnars radios lokaler ? – Mikaela Hurme om sitt nya projekt

Gunnars radio ska omvandlas till en mötesplats för alla. Mikaela Hurme och hennes kompanjon Katarina Rosenback har tagit över lokalen och hoppas fylla den med liv och möten när pandemin avklingat.

Mycket jobb återstår innan det kan öppna en ny mötesplats i Mariekäll. Mikaela Hurme och Katarina Rosenback har tagit över Gunnars radios gamla lokaler.

Den karaktäristiskt bågformade byggnaden har fortfarande Gunnars radios dekaler och loggor kvar. Men nu finns en plan för hur den ska fyllas med nytt innehåll.

Väggarna vittnar om att det en gång varit fullt med el-prylar i lokalen. Stickkontakter både högt och lågt. Där satt en gång Gunnars radios alla tv-apparater. Hur uttagen ska användas i framtiden är dock ännu oklart.

Mikaela Hurme och hennes kompanjon Katarina Rosenback har länge drömt om en mötesplats för alla. De vill vara en motvikt till ensamhet och psykisk ohälsa.

– Men det är uppenbart att inte starta nu på grund av pandemin, säger Mikaela Hurme.

Lastkajen planerar de att använda för målning och möbelslipning eftersom det går att ventilera ordentligt.

De visar runt i lokalen med tydliga idéer om vad de olika rummen kan användas till. Den gamla lastkajen passar för måleri och slipning av möbler. Det finns ett rum för skapande och annat handarbete. Det stora rummet ska få en hörna med scen, ett hörn med butik och ett hörn med ett vardagsrum.

– Folk sitter själva och tittar på tv. Det vill vi ändra på, säger Mikaela Hurme.

De ska också ha en del av lokalen för konferens och möten. Där ska till exempel föreningar eller mindre företag kunna ha möten. I butiken tänker de sig att besökarna ska kunna sälja de saker de skapar på mötesplatsen.

I ena änden av det stora vill Mikaela Hurme och Katarina Rosenback ha ett sorts vardagsrum med tv och soffor. De ser hellre att folk tittar på tv tillsammans än själva i hemmet.

De pratar om mötesplatsen som ett litet kretslopp där återbruk och klimatsmarta val är en viktig del. Men de vill också att mycket av innehållet i mötesplatsen ska vara upp till besökarna.

– Så att alla kan få en meningsfull fritid, säger Katarina Rosenback

Även om de fick tillträde till lokalen från 1 december så är det mycket arbete innan de kan slå upp portarna. De över 300 kvadratmetrarna behöver en grundlig genomgång. Och det handlar inte bara om städning. El, golv, väggar och möbler är bara några av de saker som behöver fixas.

Mikaela Hurme tycker att det passar med skaparverkstad i ett av de mindre rummen.

Men det behöver inte vara helt klart till den 1 april då de planerar att öppna.

– Det ska vara säkert och grundligt städat. Besökarna får vara med skapa sin egen mötesplats, säger Mikaela Hurme.

Innan de ska slå upp portarna behöver de också fixa finansiärer. Mikaela Hurme tänker sig att många ska bidra med lite för att det ska fungera.

Stefan Lindström

08-550 921 64stefan.lindstrom@mittmedia.se